Türkçe  English  Arabic                FACEBOOK' DA PAYLAS   TWITTER'DA PAYLAS
   
     Anasayfa     Kurumsal    Ürünler      Üretim     Kalite     Besicilik     Bize Ulaşın
Müşteri Hizmetleri
 Kurumsal
 Laboratuvar
 Üretim
 Kalite
 Besicilik
Duyurular
 Web Sitemiz Yayına Girmiştir

 

Üretim

       

      

   

 

 ÜRETİM
Toprakdan başlayan bu yolculuk sırasıyla  tohumlandırma, ekim, hasatla tarladan ayrılır. Depolarımıza gelen buğdaylar üzerinde fiziksel olarak öncelikle nem, bin dane, yabancı madde, hektolitre gibi analizler yapılır ve oluşması muhtemel olan süne, rastık, pas gibi hastalıklar ve tane üzerindeki zararlar tespit edilir. Depolardaki saklama koşullarında oluşabilecek buğday biti, küflenme, kızışma, kötü koku gibi kriterlerde incelenerek yeterli fiziksel özelliklere sahip numuneler değirmene gönderilir. Öğütülerek buğday unu haline getirilen numuneler protein ve kalite miktarının belirlenmesi için gluten index ve sedimentasyon testlerinden geçererek enzim aktivitesi ölçümü için Falling Number testlerine tabi tutlurlar. Yapılan bu analizler sonucunda istenen kalitede üretim yapmak için uygulamaya geçilir. Üretime hazır hale gelen buğdaylar istenilen ürün çeşidine göre hangi buğdayların kullanılacağı, katkı ve enzim desteğinin gerekip gerekmediği, kaç randıman un çekileceği, ne kadar su verilmesi gerektiği, yoğurma ve fermentasyon şartları ve süresi belirlenir. Belirlenen buğdaylar valslerde öğütülerek elekler sayesinde un ve kepekleri ayrıştırılarak ve irmik sasörleri tarafından, irmik tasnifleri yapılarak, öğütme diyagramlarına uygun gitmesi gereken elek ve valslere yönlendirilerek un, irmik ve kepeğin ayrışımı son noktayı bulana kadar hiç el değmeden un silolarına depolanır. İstenilen kilo ve çuvallara otomatik makinalarla paketlenir.